Tilbakeføring av nyere historisk bygning i Trondheim
Bygget er historisk kjent som Handelstandens Hus, og ble oppført i funkisstil i 1932-34, for dagens eier Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Arkitekt Arne Vesterlid vant arkitektkonkurransen med sitt funksjonalistiske utkast, med tittelen "La Terasse de Club". Bygget ble i 1936 tildelt Houens fonds diplom for god arkitektur.
Bygget er oppført i 5 etasjer med kjeller i murverk, opprinnelig med vakker detaljering og bruk av materialer av høy kvalitet og varighet. Inngangen og trapperommet har en pondus verdig en inngang til større arrangementer og festligheter; Opprinnelig til Festsal, Børssal, klubblokaler og komitéværelser. I dag er bruken ikke ulik, da foajéen brukes som minglerom før større arrangementer, samt bar, konsertscene og klubblokaler i kjeller og 1. etasje. Øvrig etasjer rommer foreningens arbeidslokaler og noe utleie.

Prosjektet omfatter rehabilitering, delvis tilbakeføring, delvis transformasjon av: Inngangsparti og fasade utvendig; Foaje med siderom og hovedtrapperom innvendig.

Mye av arbeidet utvendig handlet om å rekonstruere og friske opp overflater og elementer, fjerne senere utenpåliggende elementer av beslag o.l.. Nye beslag i kobber, samt ny mineralittpuss komponert med større tilslag av kvarts (levert av italiensk kjøkkenleverandør) for å matche den originale så godt som mulig. Arbeidene er utført av flinke blikkenslagere og murere som gikk inn i en litt ukjent oppgave på meget profesjonelt vis.


Prosjektet har fått støtte fra Kulturminnefondet til rehabilitering av fasade (mineralittpuss, tegl og beslag m.m.) samt fullstendig oppgradering av inngangsparti inklusiv tilbakeføring av dører. Dørhåndtakene er komponert ut i fra gamle bilder

Innvendig ble på samme vis slitne overflater og installasjoner fra bl.a. 80-tallet fjernet. Ved hjelp av gamle bilder og skraping bak lag av maling og spor av original materialbruk, ble en ny helhetlig komposisjon av materialer og farger for interiøret utarbeidet. Belysning er tilsvarende tilført med tydelig historiske likheter.




Rester av grønn serpentinitten brukt som belegning og sokkelflis er videreført / komplettert i lokalene.
Det originale vinduet til felles bakgård til Hovedpostkontoret vegg i vegg (Dronningens gate 10) er restaurert og farget, tett glass skiftet ut med speil.